1. אל תשליכו אשפה לאסלה:
בניגוד למה שנהוג לחשוב, אסלה היא לא בור בלי תחתית והיא לא יכולה לספוג את כל הלכלוך המושלך אליה. הקפידו להציב ליד האסלה פח ייעודי והשליכו אליו את המגבונים הלחים, קיסמי האוזניים, תחבושות אישיות, ניילונים, סמרטוטים, שערות ועוד . זכרו כי הסתימות נגרמות כתוצאה מחפצים שנתקעים בצנרת לכן הימנעו מהשלכת אשפה לאסלה ורוב הסתימות ייעלמו מעצמן.
אחד החומרים הנפוצים ביותר שגורמים לסתימות וגלישות ביוב הם המגבונים הלחים. בניגוד לניר הטואלט שמתפרק במים מגבוני הבד ולא משנה מאיזה בד הם עשויים לא מתפרקים, שטיפתם באסלה מובילה לסתימות קשות במערכת הניקוז. המגבונים מאחר ואינם מתכלים הם נערמים לכדי כדור גדול היוצר גוש חוסם, החסימה הזאת גורמת לפריצות ביוב ולזיהום מי התהום כתוצאה מכך וכן גורמים לנזקים למשאבות ולמערכות הביוב".
2. התקינו מסנן מים לברז:
אבנית גורמת לסתימות לא פחות מאשר לכלוך. המים בישראל מכילים כמות גדולה של אבנית ולכן את הסתימות ניתן למנוע באמצעות התקנת מסנן. תפקידו של המסנן לחסום את האבנית ולהבטיח זרימה נוחה של המים לאורך זמן.
3. השתמשו ברשתות הסינון:
רשת סינון היא מוצר בסיסי בעלות נמוכה ויעילות גדולה. את רשתות הסינון כדאי להניח בפתחי הניקוז של הכיור במטבח וגם באמבטיה. כך אפשר לצמצם את הסיכוי להצטברות לכלוך וסתימות.
4. הקפידו על תחזוקה שוטפת:
שפיכת מים רותחים לכיור ולעיתים רחוקות גם שימוש בחומרים כימיים לפירוק לכלוך מהווים את הבסיס של תחזוקה שוטפת למניעת סתימות. המטרה היא להשתמש במים הרותחים ובחומרים הכימיים כדי למנוע הצטברויות קטנות של לכלוך, עוד לפני שהן הופכות לבעיה מאסיבית הדורשת פירוק. תחזוקה שוטפת היא אינה מסובכת ואפשר לבצע אותה באופן עצמאי גם ללא רקע מיוחד בשירותי אינסטלציה או צנרת.
סתימות במערכת הביוב גורמות לנזק תברואתי, סביבתי ולהוצאה כספית מיותרת לתושבים.